item2a2a
item1a
saa1

Henny Kortenoeven

Ik ben in 1955 in Amsterdam geboren en opgegroeid in een traditioneel ondernemers-gezin. Alhoewel mijn opvoeding meer conservatief gericht was op werken, ontwikkelde ik van jongs af een een passie voor tekenen. Als kind was het mijn droom om illustrator van boeken te worden.

Van 1970 tot 1974 volgde ik de vierjarige opleiding modeltekenen aan Academie de Schans te Amsterdam. Na deze opleiding was er in deze richting echter weinig werk te vinden. Hoewel ik door de jaren heen regelmatig bezig was met tekenen en het ontwerpen van logo's en geboorte- en trouwkaartjes, duurde het tot 1988 voordat ik mijn creatieve ontwikkeling en werkzaamheden serieus voortzette. Van 1988 tot 1994 volgde ik lessen tekenen en beeldhouwen bij Karel Gomes en lessen modeltekenen bij Arie Schippers. Gedurende die tijd ontwikkelde ik mij in de diepte en in de breedte. Sinds 1994 werk ik zelfstandig. In dat jaar kreeg ik ook mijn eerste opdracht en er volgden er meer.

Sinds 2000 woon en werk ik een groot deel van het jaar in Zweden en ben ik fulltime bezig met beeldhouwen, tekenen en schilderen. In Zweden vind ik de rust en inspiratie die ik nodig heb om alle kennis en ervaring die ik door de jaren heen verzameld heb om te zetten in tekeningen, schilderijen en beelden die de sfeer en harmonie uitstralen van wat ik zie, voel en beleef.

henny
name1
txtverhaal

© Made in Sweden by JUST IN CASE

Sculptures & Arts
HENNY'S